Yamaha Soundbar optimalisatie

Yamaha, de grondlegger van DSP, (Digital Signal/Surround Processor) heeft de oplossing gevonden om door middel van één Soundbar wél een indrukwekkend eindresultaat te bouwen zodat externe en/of extra luidsprekers overbodig zijn geworden. Natuurlijk is een groots Home Cinema systeem imponerend om te zien en te horen maar niet iedereen heeft daar de ‘’plek’’ of het ”budget” voor.

De Yamaha YSP-5600 is buiten zijn zeer acceptabele prijs imponerend in geluid en heeft hij, naast al zijn HDMI aansluit- en streamingsmogelijkheden, het in 1 compacte Soundbar – projector van slechts 110cm breed weten te realiseren.
Dolby Atmos en DTS:X verheffen surround naar een nieuw niveau, maar de extra hoogtespeakers zijn voor veel AV-liefhebbers teveel. Yamaha’s antwoord hierin is de YSP-5600 Soundbar met revolutionaire projectietechnologie.

LG OLED TV met Yamaha Soundbar

LG OLED TV met Yamaha Soundbar

Met 3D stereo en de nieuwste DSP DTS:X en Dolby Atmos surround techniek, plus 4K videoboard faciliteiten haal je een bizar goed klinkend en indrukwekkend goed afgewerkte Soundbar en tevens AV systeem in huis.
In de zomer kwam daar dankzij een firmware-update de ondersteuning voor het concurrerende DTS:X bij. Kortom, dit is een hele bijzondere Soundbar, getuige ook de EISA Award voor Soundbar van het jaar 2016-2017.

De Soundbar maakt gebruik van 46 interne speaker-units die d.m.v. reflecties een ongeëvenaard zuiver en real surround- en stereo entertainment in kleine en grote ruimtes produceert. De door Yamaha geplaatste luidsprekerunits zijn onder een bepaalde hoek gemonteerd en maken gebruik van de wand- vloer en plafond hoogte- breedte en lengte zodat de surround reflecties exact uitkomen tot aan- en over je zitplaats.

Dit hoeft dus niet meer precies in de hotspot (precies in het midden) te zijn omdat Yamaha gebruik maakt van 3 Target zitposities die je kunt vastleggen.
De bijgeleverde meetmicrofoon zorgt er binnen 3 minuten voor dat alle inwendige speakerunits d.m.v. beams nauwkeurig de ruimte en luisterposities hebben ingemeten. Waarom zeg ik nauwkeurig. Omdat een kleine afwijking al kan zorgen dat er een verkeerde reflectie ontstaat en het geluid niet komt waar het hoort te komen.

– Wij hebben overigens de Audyssey Professionele Installer meetmicrofoon omgebouwd voor de Yamaha sound-kalibraties zodat er nog meer nauwkeurigheid ontstaat in de geluidseffecten en er ook meer diepte en hoogtes waarneembaar zijn voor stereo en Dolby Surround content gebruik. Inmiddels hebben we naast het gebruik van goede HDMI en stroomkabels al 5 van deze Soundbars naar een hoger niveau met kalibratie weten te tillen -.

Audyssey PRO meetmicrofoon inmeting

Audyssey PRO meetmicrofoon inmeting

De YSP-5600 is een zeer volwassen Soundbar die een mooi en indrukwekkend dialoog kan weergeven en waarbij surround-effecten ruim om je heen en zelfs achter je laat afspelen. Een volwaardig en kostbaar surround systeem met losse speakers en receiver krijgt het moeilijk om het surround, maar ook het stereo effect op deze Soundbar manier na te bootsen.

Hoe dan ook, je zit met losse componenten en meer speakers dus op hogere kosten, meer bekabeling en meer installatiewerk. Net daarom is de YSP-5600 zo’n interessante propositie: Yamaha brengt Atmos naar je woonkamer, zonder veel gedoe met kabels en het ophangen van speakers. Daar tekenen we graag voor – als het werkt, tenminste.
Je moet de YSP-5600 niet vergelijken met een Soundbar van enkele honderden euro’s. Die laatste zal beter klinken dan je TV-speakers, maar in geen enkel geval een echte surroundervaring leveren zoals deze Yamaha YSP-5600 Soundbar. Althans niet hoe wij deze Soundbar met onze specialismen integreren.

Soundbar upgrade met AudioQuest kabels

Soundbar upgrade met AudioQuest kabels

De YSP Soundprojector is uitbreidbaar met een eigen actieve subwoofer dat zorgt voor nog meer dynamiek en laagfundament wat in zijn totaliteit voor de sound-explosie en de volledig laag-frequentie eenheid realiseert.

De Yamaha Soundbar maakt naast dit geluidskarakter ook gebruik van zijn eigen MusicCast systeem dat andere bedrade of draadloze speakers en versterker- receiver-units van de Yamaha collectie met elkaar koppelt. (streaming)

Multiroom is natuurlijk ‘hot’ en staat bij meerdere merken hoog op de agenda, maar Yamaha is wat bijzonder omdat ze MusicCast vooral als een toegevoegde waarde bij hifi- en home theatre audio zien.

De Yamaha MusicCast app is een Smart en compleet Multiroom bedieningssyteem dat zorgt voor Zone bediening, Spotify, Qobuz, bluetooth en meer streamingsoplossingen …

Meer weten of deze Yamaha Soundbar en/of dit dé entertainment oplossing is voor uw woon- of bioscoopruimte? Contact ons gerust voor een berekening, luistersessie of voor een bezoek bij op uw locatie.

OPTIMIZER.CO.NL
Netwerk optimalisatie & entertainment innovatie
” More technology services for you ”

Tel Nr. 0174-768333
E-Mail: info@optimizer.co.nl

OPTIMIZER.CO Official Yamaha MusicCast Dealer & Promotor Benelux
Check meer foto’s op onze www.facebook.com/optimizer.co pagina

Yamaha Soundbar Specialist OPTIMIZER.CO

Laat een reactie achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.