Domotica Revalidatiehotel

Innovatieve & Audiovisuele integratie bij Revalidatiehotel Rotterdam met Muziekserver, domotica, omroepinstallatie en plafondspeaker op High End niveau.

”Allure bij Revalidatiehotel Rotterdam Zuid’.

Een grote groep patiënten kan na een ziekenhuisperiode nog niet direct naar huis. Er ontstaat steeds meer behoefte aan voorzieningen waar patiënten kortdurend kunnen worden verpleegd en tegelijkertijd een omgeving wordt aangeboden waarin de patiënt snel kan genezen en revalideren.

In opdracht van Laurens Wonen is als antwoord op deze behoefte het revalidatiehotel gebouwd aan de Motorstraat te Rotterdam Zuid.

Het 160 kamers tellende revalidatiehotel heeft de look & feel van een kwalitatief hotel. Het hotelconcept staat voorop, met een gastvrij en therapeutisch klimaat.

In het Restaurant en het Grand Café op de begane grond, wilde men een geluidsinstallatie die zeer flexibel en mobiel te bedienen is. Spraakversterking, achtergrondmuziek, presentatiegeluid maar ook de weergave van het geluid van de aanwezige hotel tv’s over de geluidsinstallatie moest mogelijk zijn.

Zo hebben we er over nagedacht en een uniek Audiovisueel systeem voor hen ontwikkeld.

Het systeem is via een iPad en/of via een mobiele telefoon te bedienen. Hierbij is nagedacht over een ”admin” en ”user” interface zodat bediening kinderlijk eenvoudig is.
Elke bron kan separaat in iedere zone onafhankelijk bedient en/of worden weergeven. (Restaurant of Grand Café)
De speaker integratie is mooi en aansluitend aan de wensen en vermogen. Het raamwerkplafond is voorzien van nagenoeg onzichtbare 16cm coaxiaal 100V luidsprekers welk exact zijn ingepast zodat op iedere luisterplaats een mooie evenwichtige verspreiding van de geluidskwaliteit is.

De aansturing van de achtergrondmuziek wordt verzorgt door een muziekserver maar ook door losse inprik punten (in de patchkast) maakt input van andere bronnen zeer eenvoudig.
De muziekachtergrond is geschakeld op een aangepast opening- lunch- dinner- en ontspannings- tijdschakeling.

Het systeem gaat automatisch aan- of uit aan de hand van wanneer het pand opent- sluit of de clienten aanwezig zijn bij een lunch- dinner of andere gelegenheid..

Een zeer geslaagde installatie die wij samen met onze partner InAvate hebben gerealiseerd en waar de klant zeer tevreden en vol lof over is. Ook het snelle schakelen en het installeren op zeer korte termijn is als zeer prettig ervaren door de hoofdopdrachtgever.

Wij wensen de mensen van het Revalidatiehotel veel plezier met hun nieuwe geluidsinstallatie!

Bekijk hier alle foto’s : https://www.facebook.com/OPTIMIZER.CO/posts/893942747342300

 

Customer care & ondersteuning:

OPTIMIZER.CO.NL
” More technology services for you ”
Mobiel: +31624884510
E-Mail: info@optimizer.co.nl

Business adviseurs & realisatie: 

OPTIMIZER CONSULTANCY
” project denkers & doeners ”
Molenweer 37
2291 NP Wateringen – The Netherlands
Tel Nr. 0174-768333

KvK Nr: 27358007 (2009)
BTW Nr: NL179796914B01